MacAcademiaMac OS X, iLife, iWork, Aperture és Final Cut oktatásoktatás iPhone iPad iOSAdobe szoftver árAdobe programok oktatásaXMS Akadémia

Megnyílt az XMS Akadémia (2010-2013), amely egy hét alatt megkapta az Apple minősítést: Apple Authorised Training Centre-ré lett, méghozzá IT (Mac OS X, Mac OS X Server) és Pro (Final Cut, Aperture és Logic) területen egyaránt. Az XMS Akadémia megnyitása után azonnal fontos képzésnek adott helyt. Kilenc jelentkező mérette meg magát az Apple szervezte kéthetes képzésen, aki sikerrel vette az akadályt, az megszerezte a Mac OS X Support Essential és a Mac OS X Server Essential oktatói fokozatát.(Erről olvasnék többet is!)

XMS Akadémia nyitás előtt

2010. február eleje: XMS Akadémia nyitás előtt egy héttel

XMS Akadémia nyitás előtt

2010. február eleje: XMS Akadémia nyitás előtt egy héttel

Tantermünkben Intel Core 2 Duo-s iMacek várják a hallgatókat. A maximum nyolc fős csoportok tanulását kivetítő segíti.
 

A MacAcademia növekedése, össze-költözése a Színpatikusok céggel és az Almalap szerkesztőségével megkívánta, hogy nagyobb irodába költözzünk.

2005 január elsején megérkezett az első négy iMac G5 a MacAcadémiára, ezeket a gépeket kizárólag hallgatóink használják.

Sütő Lajos, az ekkor már egy hónapos múltra visszatekintő MacAcademia ügyvezetője.

Urvári Orsi épp tanfolyamot szervez. Ablakon túl a tél.

Ferenczy Gábor, a MacAcademia másik tulajdonosa. Képen Hitchcock. Háttérben az első G3-asok, monitorok dobozai.

Nem csak tanfolyamaink szervezésében, de irodánk kialakításában is kivette részét Rozgonyi Orsi (ő talált rá a Cooper Center irodaházra is), Urvári Orsi és Hegedűs Helga.

A MacAcademia-Almalap közös vállalkozása volt Bernd Zipper: PDF+Print 2.0 könyvének kiadása. Itt még hiánytalanul egyben az ezer példány.Az első tantermünk - tele hallgatóval :) Az első évtől oktatott Quark, Photoshop és Illustrator tanfolyamok mellett a második évtől kezdve sikerrel futnak HTML, Dreamweaver és Flash tanfolyamaink is - kiegészítve a Színkezelésről tartott alkalmi előadásokkal.